Σελίδες

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, σημαίνει κάποιες φορές Συναίνεση



Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...

...ειδικά όταν φυσικά μιλάμε για περιστατικά όπως αυτό  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων, όπου μία δασκάλα δέχτηκε βάναυση επίθεση από δύο εξαγριωμένες με κανιβαλιστικές διαθέσεις γυναίκες, οι οποίες προφανώς  έτσι έμαθαν να λύνουν τα προβλήματα τους.


Όπως ήδη προαναφέραμε, σε προχθεσινό δημοσιευμά μας,  αίσθηση αρνητική προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι γονέων και ΚΥΡΙΩΣ  η «δραστήρια» Νεοεκλεγείσα Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου μαςΠΕΝΤΕ μέρες μετά την ανακοίνωση-καταγγελία και το κάλεσμα του Συλλόγου «Αλέξανδρου Δελμούζου» να καταδικαστεί άμεσα το γεγονός, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.





Λυπούμαστε που για δεύτερη φορά αναγκαζόμαστε να σταθούμε σε αυτήν την ΟΛΙΓΩΡΙΑ και να επισημάνουμε ότι τελικά δεν πρέπει να καταδικάζουμε μόνο το γεγονός, αλλά πρέπει να αναδεικνύουμε και να καυτηριάζουμε και την μέχρι παρεξηγήσεως ερμηνευόμενη σιωπή της Ένωσης και των συλλογών εκείνων που ασχολούνται με άλλα.


Μήπως πρέπει να δούμε να συμβαίνουν πιο ακραία γεγονότα μέσα στα δημοτικά σχολεία μας για να δραστηριοποιηθούμε; Μήπως κάποιος πρέπει να μας φωνάξει ΕΓΕΡΘΗΤΩ  ή μήπως πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα έναν μαθητή, έναν εκπαιδευτικό, ή ένα γονέα;



Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, αφού κάποιες φορές δηλώνει ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και κάποιες άλλες που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ταυτίζεται με την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

  

2 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ. ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ροοστάτη,
    αν και δεν είναι ότι καλύτερο να απαντάει κανείς επώνυμα σε κάποιο ψευδώνυμο, που δεν γνωρίζει ποιόν κρύβει πίσω του, το προσπερνάω ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γνωριστούμε. Υποθέτω παρ' όλ' αυτά ότι έχεις σχέση με το κίνημα των γονέων εξ ου και το ενδιαφέρον σου.
    Κάποιες επισημάνσεις:
    - Είναι θετικό το ότι υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τα τεκτενόμενα στην Ένωση και ασκούν έλεγχο και κριτική για τις πράξεις του Δ.Σ. Θεωρώ ότι η ύπαρξη ελέγχου μας κρατάει σε εγρήγορση και συμβάλλει στη βελτίωση του έργου μας. Όταν μάλιστα είναι καλοπροαίρετη είναι και καλοδεχούμενη.
    - Με την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο Δ.Σ. κάθε άλλο παρά αδιαφορούν και πολύ περισσότερο δεν συναινούν σε τέτοια περιστατικά.
    - Θεωρώ λοιπόν με τη σειρά μου άδικη -τουλάχιστον άδικη- την κριτική σου και τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, που ελπίζω ότι οφείλονται στην προσπάθειά σου να μας κινητοποιήσεις και δεν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
    Ευχαριστώ
    Δημήτρης Κοτρώνης
    Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.