Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παροξυσμός βίας σε Δημοτικό σχολείο

Την Παρασκευή 15/3/2013, δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σπάτων δέχθηκε απρόκλητη απαράδεκτη επίθεση από μητέρα και γιαγιά μαθητή. Αν και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά, αξίζει να τονιστεί ότι εν προκειμένω ο μαθητής δεν ανήκει καν στο τμήμα της άτυχης δασκάλας.

Η κατάπτυστη και ποινικά κολάσιμη πράξη πρέπει να είναι, και πιστεύουμε είναι, καταδικαστέα από το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Παρόλο που το συγκεκριμένο αποτελεί μεμονωμένο γεγονός από αμφιβόλου ψυχικής υγείας άτομα, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τα σημεία των καιρών και δεν μπορεί παρά να δώσει και σημειολογικό χαρακτήρα στην επίθεση κατά δασκάλου και μάλιστα μέσα στο σχολικό χώρο με μάρτυρες ανήλικα παιδιά.
Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που προσπάθησαν να δώσουν οι δύο κυρίες τόσο στο παιδί τους όσο και στους υπόλοιπους μαθητές, είναι όμως προφανές ότι ίδιες πάσχουν από έλλειψη ηθικών αξιών.

Προς τιμήν τους, κάποιοι σύλλογοι γονέων σχολείων του Δήμου Παλλήνης που ενημερώθηκαν για το συμβάν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος" και το καταδίκασαν.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί πρωτοβάθμιοι σύλλογοι αλλά και η 'Ενωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης δεν έχουν πάρει ακόμα θέση, αρκετά 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου "Αλέξανδρου Δελμούζου". Διαβάστε την ανακοίνωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.