Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά στα σχολεία;

Πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για τους εκπαιδευτικούς. Ένα δημοσίευμα όμως, έρχεται για να ταράξει τα νερά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", 8500 εκπαιδευτικοί αναμένεται να βρεθούν εκτός εκπαίδευσης που παρουσιάζουν αποδεδειγμένα βαριάς μοφρής ψυχασθένειες ή ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ήδη ειλημμένη.


Το ποτάμι θα σαρώσει κι εκείνους που καταγράφονται ασθενείς, απλώς και μόνο για να «λουφάρουν» και να αποφύγουν τη διδασκαλία, γεγονός που στο παρελθόν συνέβαινε κατά κόρον... Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, πολλαπλασιαζόμενη μάλιστα επί έτη και έτη!

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.