Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης για τα Δημοτικά Τέλη

Η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης για τα Δημοτικά Τέλη ήρθε σε αυστηρό τόνο δια στόματος του επικεφαλής της κου Μετρύρη.
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση.


Επειδή γράφονται διάφορα άρθρα αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο περί λαϊκισμού από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, σχετικά με την πρότασή της για μείωση 10% των δημοτικών τελών, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα.

Καταρχήν, θα ήθελα να πληροφορήσω ότι η πορεία της παράταξής μας, έχει αποδείξει το αν λαϊκίζει ή όχι και δεν περιμένουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο κόσμος της πόλης μας, κάποια άρθρα-λάσπης στο διαδίκτυο για να βγουν τα συμπεράσματα σχετικά με το αν είμαστε λαϊκιστές. Είναι πραγματικά το μόνο για το οποίο δεν χρειάζεται να απολογηθούμε.

Εμείς λοιπόν, την πρόταση την κάναμε σαν παράταξη, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας και σημειώσαμε συγκεκριμένα ότι θα έπρεπε να είχε φροντίσει ο Δήμος εδώ και καιρό να εισπράττει έσοδα από δικές του δράσεις για να μπορούσε τώρα να ερχόταν και να «διευκόλυνε» τους δημότες του μέσω μιας μείωσης στα δημοτικά τέλη η οποία θα ήταν… κάτι (μικρό ή μεγάλο) από τη στιγμή που τόσα πολλά έχει να πληρώνει με τους φόρους, τα μνημόνια και τα χαράτσια.

Όμως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τι έκανε ο Δήμος τόσο καιρό; Τίποτε. Και είναι πολύ λυπηρό και θλιβερό ταυτοχρόνως. Που είναι η εμβαδομέτρηση στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα; Μήπως ενοχλεί κάποια συμφέροντα μια τέτοια ενέργεια και γι’ αυτό έχετε κλείσει τα αυτιά σας τόσο καιρό που σας φωνάζουμε να την πραγματοποιήσετε; Που είναι οι κινήσεις σας για τους ιδίους πόρους; Για ένα θέμα που επίσης φωνάζουμε, αλλά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Άρα βλέπετε ότι οι προτάσεις που κάνουμε είναι συγκεκριμένες και δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση με αόριστους ισχυρισμούς.

Όλα τα παραπάνω εσείς τα μεταφράζεται ως λαϊκισμούς κύριοι της διοίκησης του Δήμου. Τότε λαϊκίζουν και περισσότεροι από 40 Δήμου στη χώρα οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν τα δημοτικά τους τέλη και να αλαφρύνουν τους δημότες τους. Ο κόσμος δεν μας ψήφισε κύριοι για να του φορτώνουμε περισσότερα βάρη. Μας ψήφισε για να μπορούμε να τον βοηθάμε στα δύσκολα και όχι απλά να διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα. Και τώρα που όντως τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, εσείς τι κάνετε με τις αποφάσεις σας; Του γυρίζετε την πλάτη! Αυτή είναι η απάντηση και η θλιβερή διαπίστωση.

Η παράταξή μας με την ορθολογική πρότασή της για μείωση των τελών στο 10% δεν λαϊκίζει κύριοι. Λαϊκίζουν εκείνοι που βγαίνουν δήθεν να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους με τις ντουντούκες για τις κινήσεις της κυβέρνησης ενώ οι ίδιοι στις πράξεις τους, αντί να είναι στο πλευρό των δημοτών, αποδεικνύονται… χειρότεροι από την κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο να πούμε, ο κόσμος έχει κριτήριο και μπορεί να κρίνει ποιοι λαϊκίζουν και ποιοι όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.