Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Tο χαράτσι να εισπράττεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ διέταξε ο Άρειος Πάγος

ΕΥΤΥΧΩΣ!!! οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών σχετικά με το πως θα πληρώσουν οι πολίτες το χαράτσι της ΔΕΗ μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε υπέρ του Δημοσίου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητούνταν να αναιρεθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο είχε διατάξει την προσωρινή αναστολή είσπραξης του ειδικού τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο Ελληνικός λαός επιτέλους θα ανακτήσει το αίσθημα σιγουριάς που είχε κλονιστεί τις τελευταίες ημέρες με την πολύκροτη υπόθεση του χαρατσιού. Γνωρίζει, πλέον, ότι κανείς δεν μπορεί να του στερήσει τη χαρά να προσφέρει στην πατρίδα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Απάντηση στους εισαγγελείς έδωσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. «Ελέχθησαν πολλά εάν παραβίασα το νόμο… Να σας πω ότι είμαι ο πιο νομοταγής πολίτης αλλά προασπίζομαι και το δημόσιο συμφέρον της χώρας», είπε.

Επιπλέον, η κυβέρνηση τηρώντας τις υποσχέσεις τις για κατάργηση του χαρατσιού, προανήγγειλε ότι σε έξι μήνες αυτό θα καταργηθεί και θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και έτσι, επιτέλους, κάτι που ξεκίνησε ως έκτακτο μέτρο για μία ή δύο χρονιές, παγιώνεται προκειμένου να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο και μία δίκαιη φορολογική πολιτική.
Δείτε τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Βαρβιτσιώτης στις 31/3/2012.


Να σας θυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 23/6/2011.

«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι (...) δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο».


Αλλά και αυτές που έκανε στις 11/9/2011.

«Πρέπει να βρούμε κάτι που να είναι δίκαιο, κάτι που να είναι κοινωνικά αποδεκτό, κάτι που να διαφοροποιεί τον πλούσιο από το μεσαίο και από το φτωχό, κάτι το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, να αποδώσει γρήγορα, να μην εξαρτάται από το μηχανισμό της φορολογικής διοίκησης. Το μόνο μέτρο που έχει όλα αυτά τα προσόντα, που είναι μέτρο άμεσης καθολικής εφαρμογής, αλλά κλιμακωμένο δίκαια με κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.